Om mig

Om mig

Jag heter Ulrika Skarin och driver Tassalätt, jag finns i samma lokaler som Älvens Hundhälsa vid Stigs Center. Älvens Hundhälsa ägs av min mamma och syster. Tillsammans har vi ett gemensamt mål att skapa ett familjärt hundcenter där vi kan erbjuda trim, rehab och hundkurser allt under samma tak.

Jag har arbetat inom humanvården sedan 20 år tillbaka, men har alltid haft en dröm om att få arbeta med hundar. Intresset för rehabilitering fick jag då min tidigare rottistjej Koala fick ett diskbråck i L7S1 leden och behövde rehabiliteras. Koala blev efter regelbunden vattenträning, laser och massage mycket bättre och friskförklarad. För mig var det ändå tydligt att det var av vikt att vi fortsatte träna och behandla i underhållande syfte resten av hennes liv för att hon skulle må bra.

Mina erfarenheter tillsammans med Koala gjorde att jag förverkligade drömmen att genomföra en utbildning på UPH i Älvsered där jag blev Certifierad Canineopat och Diplomerad hundmassör.

I samband med att Koala blev äldre hittade vi tillsammans en fantastisk sport- Nosework! Det ledde till att jag så småningom tog ytterligare ett steg och genomförde en utbildning, via Svenska nosework klubben, till instruktör och doftprovsdomare inom nosework.

Koala fick bli nästan 11 år gammal innan hon tyvärr fick somna in på grund av en tumör i levern. Tack vare regelbunden träning, behandling med laser och elektroterapi så var hon i fin fysisk form in i det sista. Med mina erfarenheter och min utbildning som grund är det mitt mål att hjälpa andra hundägare att få en större insikt i hur viktigt det är att hålla sina hundar i god form och om olyckan varit framme söka hjälp att rehabilitera skadan.

Ni är varmt välkomna med era fyrfota vänner!