Rehab och friskvård för hund

Rehab och friskvård för hund

Vad gör en Canineopat?

”En canineopats uppdrag är att förbättra hundens hälsa & rörelseförmåga genom behandling samt rekommendationer om fysisk träning.”

Hundmassage

Massage stärker immunförsvaret, ökar blodcirkulationen och har en lugnande inverkan genom att stimulera kroppen att frigöra endorfiner. Vi använder oss av GSM-massage, som är en djupgående massage och kan liknas vid idrottsmassage på människa. Massagen kan användas både i rehabiliterande syfte och som friskvård för att förebygga skador genom att hålla musklerna i god form.

Laserterapi för hund

Laserterapi används inom human- och djurvården för att behandla olika tillstånd som inflammation, stimulering av sårläkning, reducering av svullnader och ödem etc. Laserljusets egenskaper är unika och har visats sig ha positiva effekter på hundens celler och vävnader.  Forskning visar att rätt typ av laserljus av rimlig styrka och dos påverkar läkning och smärtlindring för hundar.

Elektroterapibehandling för hund

Elektroterapi är en terapeutisk behandlingsform som länge använts inom fysioterapin. Vi använder oss av diadynamisk ström och galvanström. Den diadynamiska strömmen är trekantig och ska inte förväxlas med TENS som är en fyrkantig ström. Elektroterapi är ett bra komplement till massage vid behandling av muskelskador på djupt liggande muskulatur, senskador och nervskador.